Aljoša Mandić

MD, PhD, Assist Prof, Oncology Institute of Vojvodina

Dr. sc. Aljoša Mandić, vanredni je profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu i načelnik ginekološkog odelenja, Klinike za operativnu onkologiju, Instituta za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici, Srbija. Subspecijalista je ginekološke onkologije. Od 2010. redovni je predavač u Nacionalnoj školi za kolposkopiju i patologiju ženskog genitalnog sistema. Učestvovao je u ekspertskom timu za izradu „ Nacionalnog vodiča dobre kliničke prakse za dijagnostiku i tretman karcinoma grlića materice“ i „ Nacionalnog vodiča dobre kliničke prakse za dijagnostiku i karcinom karcinoma jajnika“ publikovano od strane Ministarstva Zdravlja Republike Srbije 2012,2013. Na domaćim i međunarodnim konferencijama održao je više izlaganja po pozivu. Od 2013-2016 bio je nacionalni predstavnik u Evropskom Udruženju Mladih Ginekologa Onkologa (ENYGO). Trenutno učestvuje u medicinskom projektu Ministarstva za nauku Republike Srbije “ Kancer i trudnoća” br. 41023, glavni kordinator Prof dr Vesna Kesić, Medicinski Fakultet Beograd, koji je započeo 2011. Kao nosioc projekta, Projek Partner, učestvovao je u IPA međugraničnom projektu Srbija-Mađarska„Cross-border biomarker research of ovarian cancer (CrossBiomarker)” ID:HUSRB/1203/214/091 sa Univerzitetom u Segedinu. Projekt je započeo u aprilu 2013- 07.2014. Do sada je organizovao više simpozijuma iz oblasti ginekološke onkologije podržane od strane ESGOa i Nacionalnog udruženja ginekologa onkologa Srbije (UGOS). Autor je i koautor u više monografija i udžbenika iz ginekologije i akušerstva. Autor i/ili koautor je u preko 100 radova i stručnih publikacija uglavnom iz ginekološke onkologije. Aktivni je član Srpskog Lekarskog Društva- Društva Lekara Vojvodine, Udruženja Ginekologa Onkologa Srbije (podpresednik), Evropskog Udruženja Ginekološke Onkologije, Evropskog Udruženja Medicinske Onkologije i Evropskog Udruženja Ginekološke endoskopije. Član je od novembra 2006. Redakcionog Odbora “Journal of the Balkan Union of Oncology” (M23). Član je ENYGO tima koji priprema pregled relevantnih publikacija iz oblasti ginekološke onkologije za mlade lekare u okviru projekta; eng. ” The LiFE project, Literature For ENYGO”, koji se objavljuje periodično kao supplement International Journal of Gynecological Cancer Njegova glavna područja istraživanja / interesa su: ginekološka onkologija, onkofertilitet, hirurgija u ginekološkoj onkologiju, hemioterapija.

Aljoša is speaking at

12:05 pm - 12:55 pm

Speakers

 • Renato Bauman (Speaker) Deputy Clinic Director , Rotunda IVF (National Fertility Center), Dublin, minimally invasive (endoscopic) surgery, CD/3D ultrasound and oncofertility.
 • Milan Milenkovic (Speaker) MD, PhD, Senior Consultantant, Karolinska University Hospital, Stockholm
 • Marina Šprem Goldštajn (Speaker) Medical School University of Zagreb, Department for Gyn and Obstet
 • Hrvoje Vrčić (Speaker)
 • Davor Jezek (Speaker) university full professor, University of Zagreb, School of Medicine
 • Alenka Sirovec (Speaker) gynecologist, Vitanova Fertility Center Copenhagen
 • Herman Haller (Speaker) Klinika za ginekologiju i porodništvo Kliničkog boličkog centra Rijeka Medicinski fakultet Sveučiliišta u Rijeci, ginekološka onkologija
 • Robert Šeparović (Speaker) -
 • Aljoša Mandić (Speaker) MD, PhD, Assist Prof, Oncology Institute of Vojvodina
 • Paula Podolski (Speaker)

Description

 • Kako poboljšati suradnju ginekologa i onkologa / How to improve the dialogue between oncologists and gynaecologists
 • Indukcija ovulacije kod bolesnica s malignom bolesti / Induction of ovulation in patients with malignant disease
 • Banka tkiva jajnika i testisa / Ovarian and testicular tissue banking

Add to my calendar

Google

Create your personal schedule through the official app, Whova!

Get Started